Andere bewindvoerder aanvragen?

Botert het niet meer met uw huidige bewindvoerder en wilt u een andere bewindvoerder aanvragen? Wij helpen u graag…

 

Bent u niet meer tevreden over uw huidige bewindvoerder, voert hij zijn taken niet goed uit of heeft u geen vertrouwen meer in uw huidige bewindvoerder?  Dan mag u van bewindvoerder veranderen. Dit moet wel aangevraagd worden bij de Kantonrechter als uw huidige bewindvoerder niet akkoord is dat u naar een andere bewindvoerder gaat. 

Procedure andere bewindvoerder aanvragen

Als u een andere bewindvoerder wilt dan moet u toestemming krijgen van de Kantonrechter. In een brief naar de rechtbank schrijft u waarom u een andere bewindvoerder wilt. 

Gegronde redenen zijn:

  • u heeft geen vertrouwen meer in uw bewindvoerder;
  • de bewindvoerder voert zijn taken niet goed uit.

De nieuwe bewindvoerder (of een advocaat) kan u hier mee helpen. De rechtbank bekijkt of er voldoende redenen zijn om van bewindvoerder te veranderen. Meestal nodigt de Kantonrechter u uit voor een zitting op de rechtbank. Uw bewindvoerder en nieuwe bewindvoerder zijn ook aanwezig op de zitting. Als de Kantonrechter akkoord gaat met de wijziging, dan hoeft u in principe niets te doen. Dit wordt geregeld door de 2 bewindvoerders. De oude bewindvoerder draagt uw dossier over aan de nieuwe bewindvoerder. 

Bent u niet (meer) tevreden over uw huidige bewindvoerder of wilt u om een andere reden een andere bewindvoerder? Neem dan gerust contact met ons op of maak een afspraak voor een vrijblijvend gesprek. Wij helpen onze toekomstige cliënten bij het aanvragen van de wijziging bij de Kantonrechter. 

 

Scroll naar top