Uiterlijk vandaag moeten de zorgverzekeraars hun premie voor de zorgverzekering 2021 bekend maken. De premies zullen stijgen. Daarnaast verandert er het een en ander ook in de vergoedingen. Een aantal belangrijke wijzigingen voor de zorgverzekering 2021 hebben wij hieronder op een rij gezet.

Premie

Vandaag moeten zorgverzekeraars hun premie voor de zorgverzekering bekend maken. De premies zullen met ongeveer € 59,- per jaar omhoog gaan.

Het eigen risico blijft in 2021 € 385,- per jaar.

Veranderingen basisverzekering

De volgende zaken veranderen in de basisverzekering:

  • zorg na corona: extra zorg (diëtist, fysio, ergotherapie en logopedie) wordt vergoed na ernstige corona.
  • Geneeskundige zorg voor specifieke patiënten: kwetsbare ouderen krijgen een vergoeding. Denk bijvoorbeeld aan vervoer naar plek waar iemand zorg krijgt.
  • Geen zorg / vergoeding tussen Engeland en de EU: op 1 januari 2021 stoppen alle afspraken tussen het Vereniging Koninkrijk en de EU (ivm Brexit). Hierdoor kan het zijn dat de zorgverzekering minder vergoed, dan nu.
  • Dagbehandeling niet aangeboren hersenletsel: dagbehandeling voor mensen met een niet aangeboren hersenletsel (bijv. hersenbloeding of beroerte) in groepsverband wordt door de basisverzekering vergoed.

Zorgtoeslag

De zorgtoeslag zal wat meer worden. Alleenstaanden krijgen maximaal € 3,67 per maand meer en gezinnen maximaal € 8.25 per maand.

Handige data

  • 12 november: zorgpremies bekend, dus overstappen kan vanaf dan!
  • 31 december: laatste kans om op te zeggen en over te stappen.
  • 31 januari: laatste dag voor afsluiten nieuwe zorgverzekering.

Voor meer informatie over de zorgverzekeringen in 2021 kijk dan op de website van de Zorgwijzer of neem contact op.

Scroll naar top